top of page

tis 09 apr.

|

Östergårds

Mod på Östergårds den 9/4 med Sophie Jahn, Greta Svensson och Sofia Gullbrandsson

Den 9:e april, upplev en inspirerande kväll med Sophie Jahn, Greta Svensson och Sofia Gullbrandsson på Östergårds. Deras berättelser om mod, utmaningar och styrka kommer att beröra. Missa inte denna unika chans för inspiration och gemenskap. Läs hela beskrivningen om eventet innan köp av biljetter.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Mod på Östergårds den 9/4 med Sophie Jahn, Greta Svensson och Sofia Gullbrandsson
Mod på Östergårds den 9/4 med Sophie Jahn, Greta Svensson och Sofia Gullbrandsson

Tid och plats

09 apr. 2024 17:30 – 21:30

Östergårds, Danderydsvägen 144, 182 36 Danderyd, Sverige

Om evenemanget

Mod är tillbaka på Östergårds

Den 9:e april  är du välkommen till härliga Östergårds för en bit mat och för att höra några nya förhållningssätt kring mod. Det är tre otroligt inspirerande och modiga människor du möter:  Sophie Jahn  kommer att tala om modet att möta en tystnadskultur och om att orka försonas med en far som misshandlat henne både fysiskt och psykiskt. Sophies berättelse handlar om att vara rädd för den som borde vara den största tryggheten i ett barns liv - sin egen pappa. Hon tar oss med på en resa hur hon jobbat med att ändå se ljuset i allt det mörka. I serien nattryttaren fångas en del av detta mörker men nu får vi höra Sophie själv.

Greta Svensson  har tillsammans med sin man skrivit boken ”Darrar jag så darrar demokratin” om kvinnliga åklagare och deras otroligt utsatta position för att upprätthålla rättssamhället i kampen mot den grova brottsligheten. Tillsammans med  Sofia Gullbrandsson, senior åklagare som jobbar i Västerort, och  hanterar den organiserade kriminaliteten i bland annat utsatta områden som Rinkeby och Tensta.  Dom tar oss med i den verklighet som finns på Sveriges domstolar idag. Där kampen mot den grova brottsligheten pågår varje dag i en allt tuffare miljö. Och mitt i stormens centrum står många kvinnliga åklagare. Hur orkar dom och vad kan man göra för att  stötta både dom och domstolarna i kampen mot den grova brottsligheten.

Vi kommer också att få känna hur viktig musiken kan vara för att frigöra kraft och mod i oss själva

OBS! Vi drar igång kl 17.30 och är klara vid 21.30

Sophie Jahn blev rädd för sin far för första gången i 7-8 års åldern när hon efter en incident med sin syster såg hur det svartnade i hans ögon och han gav henne en örfil. För att överleva räknade Sophie ner dagarna till då hon skulle fylla 18 år. Hon lärde sig också att zooma ut och se sig själv i ett helikopterperspektiv och tänka att hon är huvudrollen i filmen om sig själv. För lämna vågade hon inte. – Jag visste inte hur. Jag kände också ansvar för mina syskon och djuren på gården. Pappa hade ögon i nacken och vårt ”fängelse” blev också vår trygghet. Sophie är numera också entreprenör med det spännande företaget Reset by Naima där det nyttiga smakar onyttigt. Vi kommer dessutom själva få smaka på dessa fantastiskt nyttiga bakverk till desserten och höra lite mer om Sophies resa som entreprenör.

Greta Svensson kommunikationsexpert och författare har tillsammans med sin man psykologen Lars Einar Engström tittat på känsligheten i rättssystemet. Den grova brottsligheten med dödsskjutningar, sprängningar och kriminella gäng som styr hela städer och bostadsområden eskalerar. Inte minst narkotikahandeln är en bidragande orsak. Hela den svenska rättskedjan är satt under stark press. Landets åklagare befinner sig i mitten av denna rättskedja men är relativt osynliga. Åklagarna har en central roll och majoriteten av åklagarna är kvinnor. De flesta av dem utsätts för hot, trakasserier och annan påverkan. Inte sällan inne i själva rättssalen under pågående förhandling.

Sofia Gullbrandsson, Sofia senior åklagare som arbetat inom åklagarmyndigheten sedan 2014. Sofia jobbar med grov brottslighet i komplicerade utredningar med många inblandade. Här handlar det om kriminella nätverk som ofta använder sig av unga utförare vilket gör utredningarna extra besvärliga.

Snabb fakta

Mat och tider

- Vid ankomst kl 17.30: fruktshot, rawfoodboll, skuren frukt och nötter samt kaffe och te.

- Föredragen börjar kl 18.00

- Anna och Fredrik på Östergårds bjuder dagen till ära på en fantastisk meny innehållande förrätt och varmrätt samt kaffe och chokladbit

FÖRRÄTT

Vispad burrata med torkad Coppa, bakad tomat, basilika samt surdegscrostini

HUVUDRÄTT

Ugnsbakad torskrygg med grillade knippmorötter, rökt Svecia, sandefjordssås samt potatisterrin

Kostnad och anmälan

Kostnad: 520:- (två glas vin eller öl) Utan alkoholdryck 440:-

VIKTIGT: Pengar kan inte återbetalas, däremot kan en köpt biljett byta "ägare".  

Anmälan görs genom att köpa sin biljett direkt via denna hemsida. 

Observera begränsat antal platser, max 95 personer så först till kvarn gäller. 

När anmälan är full går det att skriva upp sig på reservlistan och du kommer eventuellt att tilldelas en plats dagar innan eventet.  

Frågor—ring eller maila Anna eller Christian

Christian 0768-663161

cb@consumerminds.se

Anna 0708-788342

anna@ostergards.se

 • Max antal personer är 95
 • Viktigt att komma i tid

Vi ser fram emot att ses på Östergårds! 

Biljetter

 • Biljett med alkoholpaket

  Två glas vin eller öl ingår till middagen

  520,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Alkoholfri biljett

  Alkoholfria alternativ till middagen

  440,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page